Opština Brus se pridržava mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19

Brus9420 005

Brus,10.04.2020. Kakvo je situacija u opštini Brus tokom vanrednog stanja koje je proglašeno u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19 saznali smo u kraćem razgovoru sa komandantom Štaba za vanredne situacije opštine Brus i predsednikom opštine Brus – Sašom Miloševićem.

PredOpstBrus 09042020

“Opština Brus se od početka proglašenja vanrednog stanja pridržava svih donetih mera od strane Vlade Srbije i Kriznih štabova u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19.
Štab za vanredne situacije opštine Brus zaseda redovno odnosno po potrebi i donosi odluke u skladu sa odlukama Vlade Srbije, kriznih štabova i nadležnm ministarstvima. Sve odluke Štaba za vanredne situacije opštine Brus poštuju se kako od strane javnih preduzeća i ustanova tako i od strane građana što je veoma bitno.
Kao opština dobili smo donaciju od grada Kruševca od 2.100 zaštitnih maski i dezinfekciono sredstvo. Maske su raspodeljene DZ Brus,  Crvenom krstu Brus i volonterima, Mesnim zajednicama, EPS-u, JKP Rasina Brus, Veterinarskoj stanici, Opštinskoj upravi Brus, članovima Opštinskog štaba za vanredne situacije i drugim ustanovama na teritoriji opštine Brus dok je dezinfekciono sredstvo podeljeno na gradskom području Brusa za dva dana.
Posle toga nabavili smo novu količinu dezinfekcionog sredstva preko Štaba za vanredne situacije opštine Brus i sada imamo dovoljne količine dezinfekcionog sredstva koje građani mogu da preuzmu u krugu JKP Rasina. Dezinfekciono sredstvo je takođe raspoređeno u Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Brus. Dezinfekcija kruga Doma zdravlja Brus i gradskih ulica je redovna zašta je zaduženo Javno komunalno preduzeće Rasina. Takođe redovna je i dezinfekcija stambenih zgrada za koju su zaduženi upravnici stambenih zgrada.
Preko Štaba za vanredne situacije opštine Brus nabavljeno je 10 kompleta zaštitnih odela koja su uručena Domu zdravlja Brus kao i ostala medicinska zaštitna oprema – rukavice, zaštitne maske, dezinfekciona sredstva.
Što se tiče paketa za najugroženije stanovnike opštine Brus to ide preko Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Brus. Predsednici Mesnih zajednica su zaduženi za organizovanje pomoći u seoskim sredinama i imaju mogućnost da obezbede donacije namenje  stanovništvu uz obavezno obaveštavanje Štaba za vanredne situacije opštine Brus.
Paketi za penzionere sa nižim primanjima koji se dele u drugim opštinama za sada Opština Brus nije u mogućnosti da obezbedi ali radimo na tome i uputili smo zahteve nadležnima.
Štab za vanredne situacije opštine Brus izdao je saopštenje da je na teritoriji opštine Brus registrovano jedno lice pozitivno na korona virus COVID-19 ali to lice se samo vodi da je stanovnik opštine Brus i nije registrovano ovde.
Ovom prilikom molim građane opštine Brus da nastave da se pridržavaju propisanih zdravstvenih i drugih mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19 i da bez preke potrebe ne napuštaju svoj dom.” – rekao je Saša Milošević, predsednik opštine Brus i komandant Štaba za vanredne situacije opštine Brus.

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivne mere zaštite OVDE
N.Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja