Obaveštenje o izlaganju na uvid dela jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Brus

 Opštinska uprava opštine Brus izložila je na uvid deo jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Brus.

Brus zgradaOpstine

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Brus, izložen je u sedištu Opštinske uprave BRUS , Ul.Kralja Petra Prvog, br.120, sprat 1, kancelarija br.9.

Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su podaci tačni.
Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, na teritoriji opštine BRUS mogu podneti opštinskoj upravi u vremenu od 07:00 do 20:00 svakog radnog dana i u neradne dane od 07:00 do 15:00 najksnije do zaključenja biračkog spiska 10.04.2020. godine do 24:00 časa.
Svaka promena u biračkom spisku zasniva se na donošenju odgovarajućeg rešenja koje do zaključenja biračkog spiska, odnosno 10.04.2020. godine donosi Opštinska uprava opštine Brus, a od 11. aprila do 22. aprila 2020. godine rešenja donosi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a zahteve građani podnose Ministarstvu ili Opštinskoj upravi opštine Brus.
Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.
Nakon donošenja Odluke o raspisivanju lokalnih izbora u birački spisak pravo upisa imaju i maloletna lica koja biračko pravo stiču do 26. aprila 2020 godine, na dan održavanja izbora.
U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške Opštinske uprave i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.
Uvid u jednstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja