Da li se opština Brus razvija i napreduje, i koliko? Kriva Reka sve dalja od Ski centra Kopaonik…

Zabrana KrivaReka012020

Brus,24.01.2020. Već duže vreme u medijima je zastupljeno da se budućnost i napredak Srbije zasniva na razvoju ekonomije, poljoprivrede, turizma, IT sektora… Pitanje je “Da li se opština Brus razvija i napreduje, i koliko?”

Jedan od primera je i trenutna situacija na deonici puta od Krive Reke do krivine na Rendari, ka Ski centru Kopaonik, u dužini od nekih 10 kilometara. Iako je selo Kriva Reka udaljeno od Ski centra Kopaonik oko 17 kilometara ova deonica do krivine na Rendari, odnosno Šiljači, ne održava se redovno u zimskim mesecima već godinama pa su meštani sela primorani da do Kopaonika dođu preko Milentije pa na Brus i Brzeće ili na Ploču i Jošaničku Banju što im je mnogo dalje – oko 65 kilometara.

KrivaReka zabrana0120b

Ove zimske sezone 2019/20 postavljen je saobraćajni znak da je Zabrana saobraćaja za vozila na deonici Kriva Reka – Kopaonik

KrivaReka zabrana0120a

kao i na deonici Kopaonik – Kriva Reka.

Ispada da iako je put možda očišćen od snega, odnosno prohodan, saobraćaj za vozila  je u svakom slučaju zabranjen i svako ko se bude kretao ovom deonicom biće sankcionisan od strane saobraćajne policije. 

KReka 140219b

Tokom zimskih meseci meštani koji rade na Kopaoniku ili u Brzeću primorani su da putuju preko Brusa i Brzeća 65 kilometara, ako im je prohodan put kroz zaseoke, a Kopaonik im je što se kaže “pred kućom”,  ili da tokom zimske sezone iznajme stan u Brusu kako bi mogli da putuju na posao redovno.

KrivaReka0401202

Možda zvuči neverovatno i prosto je nemoguće da nadležni u Opštini Brus već godinama ne iskoriste blizinu Ski centra Kopaonik i da se selo Kriva Reka razvija u pravcu etno turizma kako bi selo oživelo i postalo prepoznatljivo mesto za odmor ali i primer pravilnog i planskog razvoja seoskog turizma.
I dalje se pitamo “Da li se opština Brus razvija i napreduje, i koliko?”
Nenad Miljković

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja