Daša Dobrodolac i Mihajlo Miljković skijaške zvezde iz Brzeća

Brzeće,17.02.2021. Brzeće je i pre puštanja u rad gondole bilo povremeno u fokusu medija zahvaljujući skijaškim rezultatima Daše Dobrodolac i Mihajla Miljkovića od kojih se i u narednom periodu očekuju odlični plasmani na takmičenjima.

Daša Dobrodolac sa skijanjem je počela kada je imala tri godine. Prvo takmičenje je imala sa šest godina, a sve ozbiljnije je krenulo u njenoj devetoj godini života kada je počela da skija za Ski klub „Rtanj“ i otišla na prve pripreme van zemlje. U proteklom periodu osvajala je mnogobrojne trke kako u slalomu tako i veleslalomu.

Tokom protekle skijaške sezone na Državnom prvenstvu u slalomu koje je održano na Kopaoniku osvojila je 2. mesto u kategoriji U18 dok je u veleslalom trci bila treća iza Nevene Ignjatović i Zoje Grbović što je u njenoj kategoriji U18 bilo 2. mesto. Na FIS Eurobalkan kupu u veleslalomu je osvojila prvo mesto u kategoriji U18.

Potom, usled opšte epidemiološke situacije u Evropi nije otputovala na planirane trke jer su se održavale van Srbije a iz istog razloga, zbog kovid situacije, ove jeseni nije bila na pripremama na Alpima. Trenirala je na Kopaoniku pripremajući se za takmičenja koja je očekujukrajem februara i tokom marta meseca – Državno prvenstvo, zatim trke na Zlatiboru, Staroj Planini, Žabljaku i Kolašinu.

Vrlo je moguće da Daša bude i predvozač na predstojećem FIS Evropa kupu za skijažice koji se održava na Kopaoniku od 22. do 26. februara.

Mihajlo Miljković je mlada zvezda skijaškog sporta Srbije i tek treba da zasija punim sjajem. Skija od malena nastavljajući stopama oca Stefana koji je nekada bio prvak Srbije u skijanju.

Mihajlo je svoj raskošni skijaški talenat pokazao tokom 2019. godine kada je osvojio prvo mesto u trci veleslalom U8 na Prvenstvu Srbije u alpskom skijanju za FIS i dečije kategorije.

Iste ski sezone je ostvario  5. mesto na Little Fox Race u Mariborskom Pohorju u izuzetno jakoj konkurenciji, osvojio je srebrnu medalju na Trofeo Biberon u Italiji, srebrnu medalju na Bjelašnici, zlatnu medalju Cerkno – Slovenija, zlatnu medalju na Jahorini i bronzanu u Kranjskoj Gori.
Naredne sezone je osvojio treće mesto na Kupu šampiona u kategoriji U10 što je bio veliki uspeh jer Mihajlo te sezone prešao iz kategorije U8 u višu kategoriju U10 gde je bio jedan od najmlađih takmičara.

Ove skijaške sezone Mihajlo nastupa za Ski klub Crvena Zvezda i na dosadašnjim trkama osvojio je dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje u veoma jakoj konkurenciji.

Daša Dobrodolac i Mihajlo Miljković  će i u narednom periodu sigurno obradovati sve svojim rezultatima i medaljama ali je potrebno da ih podržimo uz nadu da će se pojaviti još talentovanih skijaša iz ovog kraja.
TKM

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja