Kopaonik biznis forum 2022 od 6. do 9. marta

Kopaonik 05.03.2022 – Kopaonik biznis forum 2022 biće održan od 6. do 9. marta na Kopaoniku, a centralna tema je Srbija 2030: Agenda održivog razvoja.

“Polazeći od činjenice da je Srbija učestvovala u izradi Agende 2030, koja je usvojena na skupštini UN, te da je, zajedno sa drugim zemljama potpisnicima, preuzela obavezu za ispunjenje definisanih ciljeva, smatrali smo da je neophodna reafirmacija ove važne teme” , poručili su organizatori 29. Kopaonik biznis foruma na najavnoj konferenciji za medije.

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije, a kao i prethodnih, i ove godine zvanični partner događaja je kompanija Mastercard.

Srpski Davos okupiće  političke, privredne i akademske  ličnosti u našoj zemlji, među kojima je predsednica Vlade Republike Srbije i guverner Narodne banke Srbije. Takodje, učešće su potvrdili i predstavnici medjunarodnih finansijskih institucija, zatim predsednici privrednih komora zemalja regiona, kao i najznačajniji privrednici iz naše zemlje i regiona iz finansijskog i realnog sektora. Specijalni gost ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma biće Karlos Alvarez-Pereira, potpredsednik Rimskog kluba, koji će dati o post- covid novoj normalnosti.

Tokom četiri dana biće održano 33 panela na kojima će govoriti 200 panelista, a predviđeno je i 8 plenarnih obraćanja. Savez ekonomista Srbije daje veliki prioritet zdravlju, sigurnosti i bezbednosti svih učesnika te sam događaj organizuje u skladu sa poštovanjem aktuelne epidemiološke situacije. Broj prijava za učešće na Forumu je limitiran na 1000, a sam raspored i struktura panela, biće organizovani u skladu sa poštovanjem svih epidemioloških i zdravstveno-bezbednosnih mera.

“Iako je ove godine broj učesnika smanjen, kako bismo ispoštovali sve epidemiološke mere, Forum će okupiti vrlo interesantne paneliste koji će pokušati da daju odgovore na najvažnije ekonomske i društvene izazove sa kojima se suočavamo na putu održivog razvoja. Pored makroekonomske analize i predviđanja za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, na Forumu će veliku pažnju imati i paneli posvećeni analizi javnog zdravstvenog sektora i uticaja COVID-19 na održivo finansiranje zdravstva u Srbiji. Kao nastavak prethodno održanih Foruma, i ove godine bavićemo se „borbom“ za talente, industrijom 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima za region Zapadnog Balkana, značajem regionalne saradnje za održivi rast i razvoj, energetskom i zelenom tranzicijom, održivošću poljoprivrede, zaštitom životne sredine, kao i prihvatanjem veštačke inteligencije i obrazovanjem kao ključnim faktorom za održivi razvoj.”, izjavila je Dragijana Radonjić Petrović, potpredsednik Saveza ekonomista Srbije dodajući da će predstojeći Forum opravdati renome najvažnijeg i najznačajnijeg regionalnog okupljanja poslovne, ekonomske i političke elite.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, istakla je značaj ovog ekonomskog skupa:

“Mastercard će i ove godine, po sedmi put, biti glavni partner Kopaonik biznis foruma. Pred nama su višednevne prilike da vodimo otvorene i konstruktivne diskusije između javnog i privatnog sektora, na temu održivog razvoja i važnosti koju održivost ima u ekonomskom oporavku i rastu«, istakla je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard i dodala »U izuzetno teškom periodu koji je pogodio građane i privredu, a takođe, ostavio teške posledice i na mala i srednja preduzeća, kojima je pomoć potrebnija više nego ikada pre, naše diskusije će se fokusirati na održivi razvoj u domenu digitalizacije i inkluzije. Našu posvećenost malim i srednjim preduzećima realizovaćemo kroz podršku Nacionalnoj inicijativi za bezgotovinska plaćanja: Bolji način, koja je izvrstan primer javno-privatnog partnerstva koje podržava napore Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije.”

Prvog dana Foruma, sada već tradicionalno, pored makroekonomskih politika, predvidjena su dva panela posvećena Inicijativi digitalna Srbija. Obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma. Prvi put na Forumu mladi će imati priliku da istaknu šta očekuju od poslovne zajednice, sa kakvim se izazovim suočavaju na tržištu rada, kako da steknu nova znanja i praktične veštine neophodne za preduzetništvo.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja