Velika akcija čišćenja prostora NP Kopaonik najavljena za 20. maj 2022.

Kopaonik 05.05.2022. JP “Nacionalni park Kopaonik“ organizuje veliku prolećnu akciju čišćenja prostora nacionalnog parka u petak 20. maja 2022. godine sa početkom u 10:00 časova koja se održava povodom Dana biološke raznovrsnosti i Evropskog dana parkova sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na značaj zelenih površina.

Na osnovu izveštaja čuvarske službe čišćenje je planirano duž skijaških staza i duž regionalnih puteva, ka Brusu, Jošaničkoj Banji i Rudnici, parking prostora, širi pojas oko svih ugostiteljskih objekata i skijališta na lokaciji od Jarma do Suvog rudišta a detalji plana biće izloženi neposredno pred početak akcije.

Očekuje se da se akciji pridruže i svi korisnici površina Nacionalnog parka Kopaonik koji će očistiti  pripadajuće površine na parcelama stambenih, vikend ili poslovnih objekata.

JP “Nacionalni park Kopaonik“ će, kao i uvek, obezbediti potrebnu količinu rukavica i vreća za čvrsti otpad i svi zaposleni će učestvovati u akciji.

Sprovođenje akcije će biti medijski propraćeno i kontrolisano od strane Inspekcije za zaštitu životne sredine Republike Srbije.

JP “Nacionalni park Kopaonik“ Vas poziva da se uključite u zajedničku akciju čišćenja za lepši Kopaonik – prijava za učešće je najkasnije do 17. maja na telefon  064 824 09 33
izvor i foto:NP Kopaonik

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja