Etno selo Toplina Duše – Pavlica

Seosko turističko domaćinstvo „Toplina Duše“ nalazi se u selu Pavlica, 7 km udaljeno od Raške. Sastoji se od porodične kuće, mini zoo vrta i etno muzeja koji čini jedanaest objekata, starih brvnara, sa različitim motivima.

Stare brvnare imaju za cilj da predstave  način života i graditeljtsva koji su postojali na prostorima kopaoničkke regije u periodu od pre stotinu i više godina.

Među njima se nalaze vodenica sa vodeničkim točkom i žrvnjom, bačija (mlekar), kovačka radionica sa kovačkim mehom, soba sa krevetima i slamaricom, stolarska radionica, nadstrešnica od delova salaša i drugo.

Sve brvnare su u svom izvornom obliku, sa mnoštvom različitih stvari i predmeta karakterističnih za konkretan objekat dok se objekat porodična kuća koristi za smeštaj gostiju i sastoji se od dve sobe za prenoćište, kuhinje, dnevnog boravka i kupatila.U etno muzeju postoji nadstrešnica sa stolovima kapaciteta sedenja do 50 ljudi, čime se pruža mogućnost prijema organizovanih turističkih poseta i uživanja u prirodi u jedinstvenom ambijentu.

U blizini etno domaćinstva „Toplina Duše“ nalaze se zanimljive lokacije i lokaliteti koji su uvek atraktivni turistima – manastir Stara Pavlica i Nova Pavlica koji su u neposrednoj blizini,  a nešto dalje, na nekih  16 km udaljenosti je manastir Gradac.

MAPA na linku OVDE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja