Grad Kruševac osvojio prvu nagradu MDULS za 2020. godinu

KS gradskauprava0221

Ministarstvo državne uprave I lokalne samourave donelo je odluku o raspodeli sredstava iz Budžetskog fonda za dodelu godišnje nagrade za najbolju opštinsku/gradsku upravu u oblasti Ravnopravnost i anti-diskriminacija u 2020. godini.

Prva nagrada dodeljena je gradu Kruševcu za primer dobre prakse pod nazivom „Kreiranje strateškog okvira za socijalnu inkluziju Roma-Izrada Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Grada Kruševca“.
Grad Kruševac je u okviru Programa IPA 2016 „EU podrška inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ izradio Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja uz sveobuhvatan participativni proces, uključivanje značajnog broja predstavnika romske populacije i sprovođenje javne rasprave. Pored navedenog grad Kruševac je u skladu sa usvojenim Lokalnim akcionim planom obezbedio odgovarajuća budžetska sredstva i sprovodio aktivnosti na unapređenju socio-ekonomskog položaja romske populacije.

Ovim je grad Kruševac stekao pravo na finansijsku nagradu u iznosu od 2.300.000,00 RSD iz Budžetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a u cilju osnaženja podrške razvoju i primeni principa dobre uprave u radu lokalnih samouprava. Takođe sleduje I nagrada u dodatnim finansijskim sredstvima u iznosu od 1.800.000 dinara koja dodeljuje SKGO iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“.
izvor:mduls.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja