„Lokalne akcione grupe – podrška ruralnom razvoju“ tema radnog sastanka na inicijativu ARRRO

ARRRO dirStefanRibac0621Ca

Kruševac 08.06.2021. U skladu sa realizacijom projekta “Transfer znanja i iskustva za bolji pristup fondovima EU” koji ARRRO sprovodi uz podršku Razvojne Agencije Srbije, iniciran je radni sastanak na temu “Lokalne akcione grupe – podrška ruralnom razvoju” koji je održan 07. juna u Naučno tehnološkom parku Čačak.

Prisutne, ispred grada Čačka, su pozdravili Mirko Pešić, direktor Naučno tehnološkog parka Čačak, Ivan Glišić, član Gradskog veća za oblast poljoprivrede i razvoj sela, Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukture, Miroslav Petković, pomoćnik gradonačelnika za oblast društvenih delatnosti.

Privredne potencijale grada Čačka i mogućnosti potencijalne saradnje predstavili su Vladimir Krstić, predsednik Skupštine “Foruma privrednika Čačka”, Milić Popović, predsednik Skupštine “Unije Čačak 2000”, suvlasnik “Interfood 60” doo.

Ispred gostiju prisutnima su se obratili Marko Knežević, pomoćnik gradonačelnice Kruševca za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Stefan Ribać, direktor Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga i inicjator pomenutog sastanka.

O podršci razvoju ruralnog područja govorili su Nedeljko Radulović, menadžer LAG “Čačak-Gornji Milanovac”, Dušan Ivanović, menadžer LAG “Dragačevo-Jelica-Zapadna Morava” i Dejan Ilić, lokalno.org

Sastanku su prisustvovali svi predstavnici JLS iz Rasinskog okruga, Turističkih organizacija, udruženja, privrednika i drugih relevantnih činioca sa teritorije okruga.

Prisutni su tokom sastanka imali prilike da se detaljnije upoznaju sa iskustvima formiranih lagova: Čačak- Gornji Milaniovac i Dragačevo-Jelica- Zapadna Morava. Takođe su podeljena iskustva o funkcionisanju LAG-ova u zemljama u okruženju, sa fokusom na Sloveniju. Objašnjeni su koraci u formiranju LAG-a, izazovi sa kojima su se suočavali kao i trenutnim rezultatima rada kao i planovima za dalje funkcionisanje. Video snimak sa održanog sastanka pogledajte OVDE

Sastanak je uspešno realizovan i dogovoreni su naredni koraci u ostvarivanju još veće međusobne saradnje, a sve u cilju sveopšteg razvoja.
izvor:arrro.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja