Bezbedna sam, kada… – Bezbedna žena, slobodna žena!

Najava kampanje za povećanje bezbednosti žena

PescanikKS bezbedna0621

U okviru kampanje „Bezbedna sam, kada…“, koja je počela 14. juna tekuće godine, UŽ Peščanik će u narednih mesec dana promovisati koncept takozvane humane ili ljudske bezbednosti u svim oblastima života i rada: ekonomskoj, političkoj, ekološkoj, socijalnoj, ličnoj.

Cilj kampanje je podizanje svesti o potrebi unapređenja bezbednosti građana i, posebno, građanki, u skladu sa Rezolucijom Ujedinjenih nacija 1325, Žene, mir, bezbednost, koja prepoznaje i uvažava specfičnosti bezbednosnih prioroteta žena, a na osnovu definicije da je bezbednost „sloboda od straha i sloboda od oskudice“.

“Kampanju ćemo voditi emitovanjem video materijala u medijima i na društvenim mrežama i putem realizacije aktivnosti kao što su radionice, paneli i ulične akcije.

Aktivnosti i događaji u okviru kampanje „Bezbedna sam, kada…“
– TV spot “Bezbedna sam, kada…”

– Poslednji nastavak feljtona u novini „Grad“ o nalazima istraživanja o odnosu građana i građanki prema dijalogu Beograda i Prištine „Pomirenje iz ženske perspektive – ka normalizaciji odnosa Srbije i Kosova“ – 18. juna 2021.

– Pandemija virusa korona i njen uticaj na mentalno i fizičko zdravlje, tribina, hotel Dabi, 23. juni 2021, u 14.00 h

– Sastanci sa predstavnicima lokalnih uprava o stanju prava i bezbednosti žena u Rasinskom okrugu

– Sastanci sa ženskim grupama u Rasinskom okrugu

– Treining za predstavnike i predstavnice medija o zaštiti od diskriminacije i nasilja prema ženama i o primeni UN Rezolucije 1325, od 02-04. jula 2021.

– Trening za aktivistkinje ženskih prava iz Srbije i sa Kosova o dijalogu Beograd – Priština, 23-25.07.2021.

Kampanju realizujemo zahvaljujući finansijskoj i feminističkoj podršci OAK Fondacije, Rekonstrukcije ženski fond i Fondacije Kvinna till Kvinna.

Pozivamo građane i građanke, medije i javnost da kampanju podrže i u njoj učestvuju.” poručuju iz UŽ Peščanik iz Kruševca

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja