Opštine Rasinskog okruga na predstavljanju Fonda za podsticaj razvoja poljoprivrede

KS poljoprivredaFond0721

Kruševac 30.07.2021. Na inicijativu Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, u utorak 27. jula 2021. godine, u Gradskoj upravi Kruševac održan je konstruktivni sastanak u vezi predstavljanja fondova za podsticaj poljoprivrede koji realizuju Fondacija Divac uz podršku USAID projekta za Konkurentnu privredu.

Sastanku su prisustvovali zamenik gradonačelnika Kruševca Aleksandar Jovanović, pomoćnik za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marko Knežević, predstavnici opština Aleksandrovac, Brus, Trstenik, Ćićevac, Varvarin, a Agenciju za regionalni razvoj Rasinskog okruga je predstavljao v.d. direktora Stefan Ribać.

Fond su predstavili Miroslava Panić, menadžerka za investicije i finansiranje, USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu i Uroš Delić, ekonomski savetnik, Fondacija Ana i Vlade Divac.

Inovativni model je razvijen u partnerstvu sa USAID projektom Konkurenta privreda sa ciljem stvaranja novih instrumenata za finansiranje i podršku malim poljoprivrednim gazdinstvima i proizvođačima prehrambenih proizvoda.

Specifičnost koncepta je što lokalna samouprava i Fondacija formiraju fond zajedničkim ulaganjem, a iz fonda će se u narednim godinama odobravati podsticajna sredstva za poljoprivrednike.

Lokalni fondovi za podsticaj poljoprivrednicima su nastali iz potrebe da se malim gazdinstvima omogući brzo i povoljno finansiranje investicija u razvoj proizvodnje, ali i da se stvore lokalni održivi fondovi namenjeni poljoprivrednicima. Ovaj pilot projekat je napravljen zbog što veće podrške i bržeg razvoja malih poljoprivrednih gazdinstava.
izvor i foto:arrro.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja