UŽ Peščanik dobitnik priznanja Građanskih inicijativa u kategoriji ženska prava

PescanikKS zahvalnicaGI1221a

Kruševac 11.12.2021. Udruženje žena Peščanik iz Kruševca je jedna od ženskih grupa, kojima su Građanske inicijative, povodom 25 godina svog postojanja, kao i desetogodišnjice postojanja i rada Koalicije Kuća ljudskih prava http://kucaljudskihprava.rs/ dodelile zahvalnicu “za doprinos i zalaganje da se u Srbiji živi dostojanstvenije, a poštovanje ljudskih prava postane stvarnost”.

Zahvalnica je aktivistkinjama Peščanika uručena na protesnom okupljanju na Dan ljudskih prava u Beogradu, 10. decembra, na trgu ispred Filozofskog fakulteta. Priznanja Građanskih inicijativa su dodeljena pojedincima, pojedinkama i udruženjima za doprinos razvoju ljudskih prava u ukupno 7 oblasti, npr: u oblasti ženskih prava, informisanja, ekonomskih i socijalnih prava, mira.

“Udruženje žena Peščanik čestita jubilej Građanskim inicijativama i zahvaljuje na priznanju, koje nam puno znači. Nastavićemo naše aktivnosti na unapređenju prava žena, solidarno i zajedno sa drugim ženskim grupama i Građanskim inicijativama, jer borba za ljudska prava nikada ne prestaje.” rekla je Snežana Jakovljević, predsednica UŽ Peščanik.

Udruženje žena Peščanik je prva feministička organizacija u Rasinskom okrugu osnovana marta 2000. godine u cilju osnaživanje žena i zagovaranja za unapređenje rodne ravnopravnosti u kući, na poslu i u javnom životu. Od 2009. godine, kada je pri UŽ Peščanik osnovan SOS telefon za podršku ženama sa iskustvom nasilja, više od 1000 žena dobilo je psihosocijalnu, informativnu i pravnu podrškku. Peščanik je aktivna članica internacionalnih, nacionalnih i lokalnih ženskih mreža, između ostalih, Mreže žena Evrope protiv nasilja, Mreže Žene protiv nasilja u Srbiji, Mreže žena u crnom i Mreže žena Rasinskog okruga.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja