NOVO DRVEĆE ZA PLANETU i O2 u okviru projekta Žene za mir i sigurnost

PescanikKS Zvecan0322b

Kruševac 03.03.2022. U saradnji tri ženske grupe, Asocijacije žena Mitrovice za ljudska prava sa Kosova, Centra za devojke iz Niša i Udruženja žena Peščanik, nedavno je u Zvečanu, na Kosovu, održana pozorišna predstava O2.

PescanikKS Zvecan0322a

Predstavu su izvele Dragana Jovanović i Tatjana Nikolić, u okviru projekta „Žene za mir i sigurnost – ka unapređenju odnosa između Srbije i Kosova“, koji uz podršku Evropske unije realizuju Udruženje žena Peščanik i Asocijacija žena Mitrovice za ljudska prava.

„Reč je novoj predstavi Centra za devojke, koja je u Mitrovici imala tek svoje drugo izvođenje“ – kaže Tatjana Nikolić, osnivačica i aktivistkinja Centra. – Tokom predstave zasađena su 2 drveta tako da je zahvaljujući predstavi naša planeta do sada bogatija za ukupno 4 drveta.“

PescanikKS Zvecan0322c

Predstava 02, koju su osim aktivistkinja pratili građani i građanke Zvečana, deo je aktivnosti i napora, koji ulažu aktivistkinje Rasinskog i Mitrovačkog okruga i šire, za unapređenje kontakata i komunikacije među građankama i građanima Kosova i Srbije i za povećanje učešća žena u dijalogu Beograda i Prištine.

Udruženje žena Peščanik i Udruženje žena Mitrovice za ljudska prava podsećaju javnost, građanke i građane, da su i Srbija i Kosovo potpisnice Rezolucije UN 1325 „Žene mir bezbednost“, koja obavezuje države na preduzimanje mera za unapređenje bezbednosti žena što podrazumeva i uključivanje žena u sve društvene, političke i mirovne tokove i procese.

#PËRFSHINI_GRATË_NË_DIALOG

#UKLJUČITE_ŽENE_U_DIJALOG

#KADINLARI_DAYALOGA_ET

#KOTOR_LEIPE_E_JUVLENGO_KO_DIALOGI

#INCLUDE_WOMEN_IN_THE_DIALOGUE

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja