Uskoro izgradnja modernog centra za upravljanje čvrstim otpadom „Kruševac – Srnje“

KSstudioVeVe

Kruševac 21.03.2022. Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović razgovarala je danas u Kruševcu sa građanima Srnja i Jasike o efektima i značaju modernog regionalnog centra za upravljanje čvrstim otpadom „Kruševac – Srnje“, čija izgradnja uskoro počinje.

Vujović je na sastanku u Mesnoj zajednici Jasika, kojem je prisustvovala i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, objasnila da će novi regionalni centar rešiti problem upravljanja komunalnim otpadom za Kruševac, Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Ćićevac i Blace.

Ona je podsetila na to da je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prošle godine potpisao ugovor sa Nemačkom razvojnom bankom (KfW) o sufinanisiranju ovog projekta, koji će omogućiti izgradnju regionalnog centra po evropskim standardima.

Ministarka je dodala da će u okviru projekta biti izgrađene i transfer stanice za pretovar otpada u lokalnim samoupravama koje gravitiraju ka centru, a kroz projekat će biti obezbeđena i dodatna oprema.

Uspostavljanje reciklažnog centra, kako je naglasila, omogućiće primenu principa cirkularne ekonomije, kako bismo od otpada dobijali novu upotrebnu vrednost, što je od suštinskog značaja za budućnost.

Ona je navela da se u Kruševcu sprovode i drugi zeleni projekti, ističući da su na konkursu Ministarstva ove godine odobrena sredstva za zamenu kotla u Osnovnoj školi „Stanislav Binički“, kao i da je tokom prethodne uspešno realizovan projekat pošumljavanja.

Tokom posete Kruševcu, Vujović i Palurović su potpisale ugovore na osnovu kojih će Ministarstvo zaštite životne sredine dodeliti Kruševcu na korišćenje nove kante i kontejnere.
izvor:srbija.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja