U Kruševcu svečano otkriven spomenik potpukovniku policije Veljku Radenoviću

KS RadenovicMUP0322

Kruševac 24.03.2022. Spomenik potpukovniku policije Veljku Radenoviću, jednom od najvećih junaka srpske policije u sukobima na Kosovu i Metohiji, svečano je danas otkriven u Kruševcu, uz prisustvo državnog vrha na čelu sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Potpukovnik policije Veljko Radenović, tokom svoje dugogodišnje policijske karijere, istakao se u odbrani svoje zemlje i naroda, učestvovao u ratovima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.

Svoju policijsku karijeru, nakon završene Srednje škole unutrašnjih poslova u Vučitrnu započeo je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Prizrenu, a zbog izuzetnih rezultata ostvarenih u službi više puta je unapređivan.

Učestvovao je u formiranju Žandarmerije, u kojoj je radio na mestu pomoćnika komandanta Odreda Žandarmerije u Kraljevu, odakle je i penzionisan u činu potpukovnika.

Radenovića je ove godine na Dan državnosti predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posthumno odlikovao ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena za uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti. Radenović je nosilac i ordena za hrabrost kojima ga je odlikovao bivši predsednik Slobodan Milošević.

izvor i foto:mup.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja