Kruševac domaćin Prvenstva Srbije u atletici 2022

KS atletsko0622

Kruševac 24.06.2022 Sportsko zdanje koje odiše mladošću i zdravljem i koje svakodnevno inspiriše poklonike “kraljice sportova”, sportska oaza kojom se ponosi grad Kruševac 25. i 26. juna 2022. godine biće domaćin najboljim atletičarima Srbije na Prvenstvu države za seniore i seniorke.

Preko 300 takmičara iz 55 atletskih klubova nadmetaće se u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Publika će imati priliku da gleda aktuelnu svetsku i evropsku šampionku u skoku udalj Ivanu Vuletu (VNS) na troskoku, dok će u skoku u dalj titulu državne šampionke braniti Milica Gardašević (VNS) koja je ove godine skočila lični rekord 6.81 m.

U trci na 100 m pratićemo okršaj između naše najbrže seniorske sprinterke, Milane Tirnanić (CZB) i juniorske rekorderke Ivane Ilić (ČAČ).

Boško Kijanović (OAK) ponovo će napasti državni rekord Slobodana Brankovića u trci na 400 m, dok će Aleksa (OAK) trčati na 100 m.

Dragana Tomašević (SIR) će u bacanju diska braniti titulu državne šampionke, dok će koplje bacati vodeća juniorka na svetskim rang listama, Adriana Vilagoš (SEN).

U skoku uvis Angelina Topić (TJB) i Rokavec Zorana (MLZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina.

Rame uz rame će se u bacanju kugle boriti Asmir Kolašinac (OAK) i Armin Sinančević (CZB), dok će u skoku udalj rivali biti Strahinja Jovančević (CZB) I Lazar Anić ( RKG).

Nema mnogo prilika gde publika u Srbiji može da vidi sva najpopularnija imena kraljice sportova, a ovog vikenda će Kruševac biti centar atletike. Prva atletska disciplina na programu je u subotu 25. juna od 17:00 časova.

Atletski stadion sagrađen 2015. jedan je od najsavremenijih na Balkanu i kroz njega će u vikendu koji je pred nama prodefilovati asovi srpske i svetske atletike.

Preliminarnu satnicu takmičenja možete preuzeti na linku OVDE
izvor i foto:sas.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja