Poziv za poslodavce da se uključe u dualni model obrazovanja otvoren do 30. novembra

RpkKS dualno1022a

Svi zainteresovani poslodavci koji žele da se uključe u dualni model obrazovanja za narednu školsku godinu, 2023/24., mogu podneti prijavu do 30. novembra 2022. godine.

Poslodavci se prijavljuju putem veb portala Privredne komore Srbije na linku OVDE, a proces prijavljivanja poslodavaca obuhvata tri jednostavna koraka i ne oduzima puno vremena.

Od sledeće, školske 2023/2024. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći ukupno 71 obrazovni profil iz različitih područja rada, među kojima je 6 novih: elektrotehničar energetike, tehničar dizajna grafike, tehničar drumskog saobraćaja, nautički tehničar – rečni smer, tapetar-dekorater i cvećar-vrtlar. Lista svih obrazovnih profila koji su u ponudi za realizaciju po dualnom modelu nalazi se OVDEOVDE.

Prijave poslodavaca su otvorene do 30. novembra 2022. godine.

Prilikom prijavljivanja, osim kreiranja profila kompanije, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju. Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci dostavljaju najkasnije do 15. decembra 2022. godine, elektronskim putem na mejl: danijela.lazarevic@pks.rs i/ili zora.mitrovic@pks.rs , ili na adresu PKS Regionalne privredne komore Kruševac, Balkanska 63/IV, Kruševac. Više informacija poslodavci mogu potražiti OVDE.

Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede, koji PKS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS. Konačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće MPNTR,  objavljivanjem Konkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta 2023. godine.

Započnite sa prijavom vaše kompanije OVDE!
izvor i foto:krusevac.pks.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja