U Kragujevcu održan naučni skup u znak sećanja na profesora dr Slobodana Malinića

KG EkFskup170621b

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu održan je, 17. juna 2021. godine, Naučni skup „Računovodstvena znanja kao činilac ekonomskog i društvenog napretka” u znak sećanja na profesora dr Slobodana Malinića.

KG EkFskup170621a

Naučni skup je održan uz prisustvo profesora, istraživača, profesionalnih udruženja računovođa i kolega sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Ekonomskog fakulteta u Nišu, Ekonomskog fakulteta u Podgorici, Ekonomskog fakulteta sa Pala, Ekonomskog fakulteta u Banja Luci, Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, Saveza Računovođa i revizora Srbije, Saveza računovođa i revizora Makedonije, Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, ali i brojnih gostiju iz relanog i finansijskog sektora i studentskog kluba Aktiva iz Kragujevca.

Naučni skup je otvorio dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Petar Veselinović, a prisutnima su se u uvodnom delu obratili i predsednik programskog odbora, šef Katedre za računovodstvo, reviziju i poslovne finansije i saradnik profesora Malinića prof. dr Mirjana Todorović, profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu prof. dr Blagoje Novićević i šef Katedre za računovodstvo i poslovne finansije Ekonomskog fakulteta u Beogradu prof. dr Dejan Malinić.

Budući da je naučni skup organizovan u znak poštovanja i sa ciljem očuvanja sećenja na profesora Slobodana Malinića svi napred navedeni profesori su ukazali na neke ključne trenutke iz života i profesionalnog angažovanja profesora Slobodana Malinića. U okviru dela naučnog skupa posvećenog životu i delu profesora Slobodana Malinića biografiju uvaženog profesora pročitao je docent dr Dejan Jovanović, predsednika Organizacionog odbora naučnog skupa i saradnik profesora Malinića na predmetima Upravljačko računovodstvo i Računovodstvo troškova.

Naučni skup imao je za cilj da promoviše računovodstvena znanja kao jedan od ključnih resursa i činilaca održivog razvoja privrede i društva. Na naučnom skupu su aktuelne rezultate svojih teorijskih i empirijskih istraživanja u oblasti računovodstva, revizije i poslovnih finansija, predstavili autori iz četiri zemlje – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije. Na Naučnom skupu je prezentirano 24 od 27 naučnih radova publikovanih u zborniku radova. Učešće na naučnom skupu uzelo je 38 autora.

U duhu ideje profesora Malinića da “stvaranje, kreiranje i transfer računovodstvenih znanja predstavlja proces najviših i najkvalitetnijih aktivnosti računovođa sa najvišim akademskim zvanjima i praktičnim računovodstvenim iskustvima”, Naučni skup u fokus je stavio računovodstvena znanja na način na koji ih je uvaženi profesor Malinić svojim studentima i kolegama prenosio, istinski verujući da su ona oduvek predstavljala najvredniji resurs razvoja u svim sferama i na svim nivoima.

Publikovanjem Zbornika sa naučnog skupa, pristigli radovi se stavljaju na uvid naučnoj i stručnoj javnosti, što će, uvereni smo, imati značajne naučne i stručne implikacije. Organizator naučnog skupa je Katedra za računovodstvo, reviziju i poslovne finansije Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, dok je izdavač zbornika Ekonomski fakultet u Kragujevcu. Inicijativa za organizovanje naučnog skupa je potekla od najbližih saradnika profesora Malinića sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i svih doktoranata profesora Malinića – iz Podgorice, Banja Luke, Beograda i Novog Sada.
Izvor i foto: Ekonomski fakultet KG i docent dr Dejan Jovanović

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja