“Srpski Ratnik” doneo ikonu Jevgenija Rodionova u crkvu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici

SrpskiRatnik 200621a

Kosovska Mitrovica 20.06.2021. Na dan Svete Trojice učesnici moto marša “Srpski Ratnik” uručili su ikonu Jevgenija Rodinova crkvi Svetog Dimitrija Solunskog u Kosovskoj Mitrovici i održali obećanje dato nedavno Jevgenijevoj majci tokom moto marša u Rusiji.

Posle Svete Liturgije u crkvi Sv. Dimitrij Solunski učesnici motociklističkog marša ′′Srpski Ratnik′′ su u svečanoj atmosferi poklonili  ikonu  Jevgenija Rodionova crkvi, gde se već nalazi freska sa njegovim likom.

SrpskiRatnik 200621b

Ručno rađenu ikonu, koju su napravili zanatlije grada Podolska i poklonili majci heroja – Ljubovoj Vasilijevnoj Rodionovoj, na dar srpskom pravoslavlju predala je majka heroja preko Slobodana Bašića, učesnika nedavno održanog moto marša “Srpski Ratnik” u Rusiji.

Jevgenij Rodinov je bio ruski vojnik koji je stradao u zarobljeništvu tokom Prvog čečenskog rata na surov i mučenički način koji su izvršili militanti. Postao je simbol hrabrosti, časti i odanosti koji nije napustio pravoslavnu veru ni pred strahom od smrti. Posthumno je odlikovan Ordenom hrabrosti, i prvi je ratnik ruske vojske koji je bio lokalni svetitelj u Srbiji i Grčkoj.

SrpskiRatnik 200621c

U hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici nalazi se freska sa likom Jevgenija Rodionova na kojoj je prikazan sa natpisom ′′Ruski Vitez”.
izvor i foto: Федерация Мототуризма России

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja