Vojska Srbije pomaže vodosnabdevanje ugroženih opština

MinOdSrbije

Beograd 12.08.2021. Na osnovu naredbe predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane dr Nebojša Stefanović je doneo odluku o raspoređivanju devet autocisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom u četiri opštine naše zemlje.

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije.

Zbog problema u vodosnabdevanju sistema „Rzav“ proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac. U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje spadaju u teritoriju opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će, kao i svaki put do sada, angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima Republike Srbije u prevazilaženju problema nastalih usled elementarnih nepogoda.
izvor i foto:mod.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja