Preminuo Dragan Janjić, jedan od osnivača agencije Beta i NUNS-a

DraganJanjic VIPBeograd,31.12.2020. Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i jedan od osnivača agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Dragan Janjić, iznenada je noćas preminuo u 65. godini života.

Napustio nas je dragi kolega i prijatelj, jedan od najboljih među nama. Sjajan novinar i urednik i veran i postojan saborac, koji je ostavio neizbrisiv trag u našem novinarstvu i borbi za medijske slobode.

Dragan Janjić je rođen u Loparama (BiH), 1955. godine, a nakon diplomiranja na Filološkom fakultetu u Beograduu počeo je da se novinarstvom. Prvo je dve godine radio kao honorarni saradnik u Politici, a od 1983. godine zaposlen je u Tanjugu. Državnu novinsku agenciju napustio je 1994. godine, kada je počela da radi novinska agencija Beta, čiji je jedan od osnivača. U Beti je bio zamenik glavnog i odgovornog urednika, a zatim glavni i odgovorni urednik. Od 2006. do 2008. godine obavlja funkciju pomoćnika ministra kulture za medije. Sa tog mesta prelazi u Politiku, gde je dve godine bio zamenik glavnog i odgovornog urednika. Od 2010. do 2016. godine radio je i u kabinetu Zaštitnika građana kao viši savetnik, a u Betu se na mesto glavnog i odgovornog urednika vratio 2016. godine.

Bio je među osnivačima NUNS-a 1994. godine i potom u više mandata član Izvršnog odbora i potpredsednik, a poslednjih godina je predano i savesno zastupao naše Udruženje u Stalnoj radnoj grupi za bezbednost novinara.

Dragan Janjić nam je bio uzor u svakom pogledu i pamtićemo ga kao plemenitog čoveka i beskompromisnog borca za slobodu javne reči, istinu i pravdu. Saučestvujemo u bolu porodice i novinarske zajednice.

NUNS, 31. decembar 2020.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja