Preminula novinarka Mirjana Kalinić (1960 – 2022)

MirjanaKalinic RIP1022Mirjana Kalinić, novinarka i dugogodišnja članica Sekretarijata i organa Nezavisnog udruženja novinara Srbije, preminula je 31. oktobra nakon duge i teške bolesti.

Posle diplomiranja na Fakultetu političkih nauka u Beogradu radila je prvo šest godina kao novinarka Radija Stara Pazova, da bi 1993. godine prešla u Borbu, kao dopisnica iz Vojvodine, a potom je nastavila rad u Našoj borbi u političkoj redakciji.

Nakon gašenja Naše borbe prešla je u NUNS, gde je u naredne skoro dve decenije radila mnoge poslove: od administrativnih, do novinarskih, pišući vesti, izveštaje i istraživanja za Dosije i sajt NUNS-a, a istovremeno je sarađivala sa nekoliko listova (Nezavisni, Blic press, Srpska reč, Bulevar…).

Mnogi članovi NUNS-a su je upoznali jer ih je primila u članstvo ili im produžavala člansku kartu i verujemo da pamte Miru, kao i zaposleni u Sekretarijatu i organima NUNS-a, kao otvorenu i komunikativnu koleginicu, vrednu i odgovornu saradnicu, i plemenitu i solidarnu prijateljicu. Hvala joj za godine rada koje je uložila da NUNS opstane i razvija se, i hvala joj za dobrotu, podršku i razumevanje koje je nesebično davala.

Mirjana Kalinić biće sahranjena u sredu 02. novembra u 13 sati (izjavljivanje saučešća porodici je od 12:00) na Novom groblju u Novoj Pazovi.
izvor i foto:nuns.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja