Podrška Vlada Srbije srpskom narodu na Kosmetu

zastavasrbija

Beograd 05.11.2022. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su predstavnici Srba sa Kosova i Metohije odlukom da suspenduju svoje učešće u privremenim institucijama samouprave u Prištini samo stali u odbranu međunarodnog javnog prava i Briselskog sporazuma.

„Ovim je naš narod na Kosovu i Metohiji poručio da samo želi mir, da veruje u vladavinu prava i da veruje u sve one partnere iz međunarodne zajednice koji su učestvovali u postizanju različitih sporazuma tokom proteklih godina – pre svega Briselskog sporazuma kao Prvog sporazuma o normalizaciji, a onda i svih ostalih, koji uključuju i pitanje tablica.

U svojoj borbi za mir, stabilnost, vladavinu prava i poštovanje svih potpisanih sporazuma, imaće uvek punu podršku Vlade Srbije.

Histerija u prištinskoj političkoj javnosti i medijima je primer apsurda, jer ne samo da nije reč o pozivanju na sukobe, već je upravo reč o miroljubivoj i demokratskoj reakciji koja je odgovor na kontinuirano jednostrano kršenje sporazuma, nepoštovanje kako Srba na Kosovu i Metohiji, tako i Evropske unije, koja je garant Briselskog sporazuma.

Paralele koje ekstremisti u Prištini povlače sa Ukrajinom i Donbasom su neukusne, neprimerene i nesuvisle, ali celom svetu dovoljno govore o onima koji ih koriste.

Srbi na Kosovu i Metohiji su tokom prethodne decenije pokazali trpeljivost i tolerantnost, upravo zato što žele mir i zato što veruju u vladavinu prava.

Svake godine se broj napada na Srbe povećavao, nelegalno im je oduzimana imovina, retki povratnici su najbrutalnije maltretirani i ponovo proterivani, nevini ljudi hapšeni i osuđivani suprotno Briselskom sporazumu, doživeli su i da im je pravo glasa, kao osnovno demokratsko pravo uskraćeno, i ni jednom nisu reagovali na način da ugroze mir.

Sada su jednostavno saterani u ćošak i i dalje se služe samo i isključivo demokratskim sredstvima u borbi za goli opstanak.

Još jednom – jedino što žele je da vide implementaciju potpisanih sporazuma i ništa više od toga.

Vlada Republike Srbije ostaje čvrsto opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu i stoji uz naš hrabri i dostojanstveni narod na Kosovu i Metohiji“, navodi se u izjavi premijerke Brnabić.
izvor:srbija.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja