Počelo potpisivanje ugovora sa Srbima koji su napustili institucije na Kosmetu

zastavasrbija

Beograd 17. 11.2022. Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je danas u četiri opštine na severu Kosmeta počelo potpisivanje ugovora između države Srbije, preko ove kancelarije, i Srba koji su napustili prištinske institucije.

Na ovaj način ispunjava se obećanje koje je našem narodu, koji je izašao iz prištinskih institucija, dao predsednik Republike Aleksandar Vučić – da će se država pobrinuti za svakoga od njih i da niko neće ostati bez podrške.

Ovim ugovorima, Srbi koji su napustili institucije imaće regulisane sve obaveze iz radno-pravnih odnosa, penziono, zdravstveno osiguranje i ostalo.

Isplata ovih primanja krenuće redovno i građani će novac na računima imati već u decembru, što znači da će sva primanja koja su dobijali u prištinskom sistemu imati sada od svoje države Srbije.

Na ovaj način, država je poslala jasnu poruku da će naš narod koji predstavlja bedem ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji biti zaštićen i zbrinut i da ima svoju državu iz sebe, dodaje se u saopštenju.
izvor:srbija.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja