Vojska Srbije vrši obuku tehničkog sastava u 126. brigadi VOJIN

MOD VOJINobuka1122

Vojska Srbije realizuje redovnu obuku tehničkog sastava za održavanje sredstava radarske tehnike u jedinicama 126. brigade VOJIN (vazdušno osmatranje, javljanje i navođenje).

Obuka se izvodi u radionicama i na radarskim položajima sa ciljem osposobljavanja oficira i podoficira za održavanje složenih radarsko-računarskih sistema, sistema automatizacije i telekomunikaciono-informatičke opreme u propisanim nivoima održavanja.

Akcenat je na obučavanju novoprimljenih starešina angažovanih u mobilnoj ekipi za hitne intervencije u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Obuka je koncipirana tako da oficirima i podoficirima pruži, pre svega, specifična znanja o principima rada radarsko-računarskih sredstava, kao i postupcima koji se sprovode prilikom održavanja, mehaničkih, računarskih i specijalizovanih hardverskih komponenti, softverskih kompleta i rezervnih sklopova.

Realizacijom ove obuke obezbeđuje se da celokupan tehnički sastav u 126. brigadi VOJIN zadovoljava najviše standarde osposobljenosti neophodne za održavanje visokog nivoa ispravnosti sredstava radarske tehnike, kako bi jedinica mogla nesmetano izvršavati zadatke osmatranja i neprekidne kontrole vazdušnog prostora Republike Srbije.
izvor i foto:mod.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja