Zlatiborska „Gold gondola“ krenula sa radom

GoldGondola start110121

Zlatibor,11.01.2021. Zlatiborska gondola, najveća i najskuplja investicija Opštine Čajetine ikada, danas je uspešno puštena u rad.

Današnje hladno zlatiborsko jutro odagnalo je svu sumnju, neizvesnost i iščekivanje koji su poslednjih dana provejavali zajedno sa prvim ovogodišnjim snegom.

Uz prepoznatljiv zvuk sirene, sajle su se pokrenule spuštajući prve kabine sa međustanice, spremne da prime putnike koji su od ranih jutarnjih časova strpljivo čekali u redu da ugrabe svoje parče zlatiborske istorije. Pored putnika, veliki broj novinarskih ekipa čekao je priliku za svoju ekskluzivnu priču direktno sa terena.

Uprkos velikim nanosima snega koji su se tokom noći formirali, ali i izuzetno niskim noćnim temperaturama koji su otežali startovanje instalacije, radnici gondole su uspeli da prevaziđu sve prepreke i dugo iščekivana atrakcija je mogla da krene.

Odmah po prijemu putnika i napuštanja početne stanice, kabina gondole ubrzava vozeći putnike prema hotelu Tornik, pružajući putnicima panoramski pogled na celo naselje. Grabeći trasom ka međustanici, putnici će uživati u prelepom pejzažu Ribničkog jezera u zimskom ruhu, a onda dolazi poslednja, najstrmija etapa puta, uspon na sam vrh Tornik i prolazak kroz magleni zimski veo i zaleđene borove duž čitave trase i pogled pred kojim niko ne može ostati ravnodušan. Upravo zbog toga, putnici uopšte nemaju osećaj da vožnja do krova Zlatibora traje čitavih 25 minuta.

Uz prve korake ove dugo najavljivane mega instalacije, Zlatibor, pored lokalne, ispisuje još jednu daleko važniju stranicu istorije. Od danas će u Ginisovoj knjizi rekorda biti upisano da je Gold gondola Zlatibor trenutno najduža panoramska gondola na svetu, skidajući sa trona kinesku gondolu Tianmen Shun, premašiši njenu trasu za čitavih 1,6 km.
Ova činjenica će, pored ustoličenja Zlatibora na turističkoj mapi Evrope, uveliko doprineti i afirmaciji cele Srbije i njenog ukupnog turističkog potencijala.
izvor i foto:GoldGondola.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja