Coraxu povodom 88. rođendana uručena počasna članska karta

Naime, danas je u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije bio upriličen svečani događaj, u organizaciji NUNS-a i Pokreta Novi optimizam, povodom 88. rođendana karikaturiste Coraxa.

 

Foto: NUNS

 

Željko Bodrožić, predsednik NUNS-a, rekao je da je „naše udruženje ponosno što je on njihov član“.

 

„On je svih ovih godina čuvar naše zdrave pameti, i sa godinama on ne posustaje, te je zaista svako jutro, kada vidite Coraxovu karikaturu, neka vrsta ohrabrenja za sve nas, da nismo usamljeni, da jedan čovek koji prošao toliko toga, i koji ima ogromno iskustvo i znanje, i dalje drži taj tempo, koji je svakodnevni. I dalje ne odustaje od borbe za građansku i pristojnu Srbiju, u kojoj će nacionalizam, šovinizam, ksenofobija, i sve ono što je na udaru njegovog pera –  konačno otići u zapećak“, istakao je Bodrožić.

 

Foto: NUNS

 

Branislav Guta Grubački, osnivač Novog optimizma, kaže da ga često pitaju kada će mlade da promoviše.

 

„Neka su moje ove dede u formi, i ja sam srećan zbog toga. Imao sam prilike da uočim veliku Coraxovu popularnost u Srbiji. Ljudi čitaju ‘Danas’, da prvo vide šta je on nacrtao, pa tek onda kreću na vesti. Možda je ipak ta karikatura ono što pravi malu istoriju“, rekao je Grubački.

 

Foto: NUNS

 

Samom događju su prisustovali mediji, ali i istaknute ličnosti kao što su Ljubodrag Stojadinović, Dragoljub Bakić, Aleksandar Jovanović Ćuta…

The post Coraxu povodom 88. rođendana uručena počasna članska karta appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja