Poziv za dodelu grantova za istraživačke projekte – Dijalog promena

Bavite se istraživanjima? Odlični ste u analizama i dobro se snalazite sa obradom podataka? Voljni ste da svojom ekspertizom doprinesete radu organizacija civilnog društva (OCD)?

 

Beogradska otvorena škola (BOŠ) sprovodi Program podrške istraživačima, koji je osmišljen da doprinese ostvarivanju pozitivnih efekata saradnje između istraživača i OCD.

 

Program podrške istraživačima podrazumeva finansijsku podršku za sprovođenje istraživačkog projekta u iznosu do 2.500,00 €.

 

Predlozi istraživačkih projekata moraju da se odnose na neku od sledećih tematskih oblasti:

 

• Podrška demokratskom razvoju;

• Unapređenje i zaštita ljudskih prava;

• Razvoj lokalne zajednice;

• Zaštita i unapređenje životne sredine i klimatske promene;

• Unapređivanje zapošljivosti;

• Socijalna uključenost osetljivih grupa, i

• Druge oblasti od značaja za zajednicu, a u kojima se ostvaruju ciljevi i očekivani rezultati Programa podrške istraživačima.

 

Konkurs za podnošenje istraživačkih projekata je STALNO OTVOREN do 30. marta 2022. godine do 15.00 časova, odnosno dok BOŠ ne dodeli ukupno 30 istraživačkih projekata koji odgovaraju ciljevima Programa podrške istraživačima.

 

BOŠ će obavestiti podnosioca istraživačkog projekta o statusu prijave u roku od 60 dana od dana prispeća predloga istraživačkog projekta.

 

Kompletan poziv sa svim neophodnim informacijama i konkursnom dokumentacijom možete pronaći OVDE.

 

 

INFOSESIJA

 

U vezi dodatnih informacija o Programu podrške istraživačima, BOŠ organizuje infosesiju za sve zainteresovane putem ZOOM platforme, u petak 19. novembra u 12.00 časova.

 

Prijavite se za infosesiju popunjavanjem kratkog upitnika OVDE. Da biste učestvovali na sastanku, potrebno je da imate instaliranu ZOOM aplikaciju i registrovan nalog.

 

Tokom trajanja otvorenog poziva na raspolaganju će biti i profesionalni tim BOŠ-a, kome se možete obratiti putem elektronske pošte: dijalogpromena@bos.rs.

 

„Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti” je projekat koji je usmeren ka poboljšanju praksi i pristupa dijalogu između predstavnika civilnog društva i javnih vlasti u cilju rešavanja problema u zajednici i unapređenju javnih politika. U naredne tri godine biće finansijski podržano 40 udruženja i 30 istraživača, a kroz mentorsku podršku će više od 100 predstavnika udruženja i 60 predstavnika lokalnih samouprava i ministarstava Vlade Republike Srbije biti osnaženo za učešće u dijalogu za rešavanje konkretnih problema i podršku reformama u procesu evropskih integracija.

 

Projekat je podržan od strane Evropske unije i realizuje se u periodu od 2021. do 2023. godine. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Republičkim sekretarijatom za javne politike, Centrom za javne politike EU Univerziteta u Beogradu, Ulof Palme Centrom, kao i sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Za više informacija o projektu možete posetiti zvaničan sajt dijalogpromena.bos.rs.

The post Poziv za dodelu grantova za istraživačke projekte – Dijalog promena appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja