NUNS: Otkriti ko obara sajt KoSSeva uvek kada dođe do krize u odnosima Beograd – Priština

Zbog ranijih učestalih napada na sajt portala, KoSSev je uložio značajne resurse u njegovu zaštitu, što samo pokazuje koliko je bio jak ovaj hakerski napad na sajt i želja da se ne sazna šta se događa na Kosovu.

 

Podsećamo, uvek kada dođe do krize u odnosima na relaciji Beograd – Priština, dogodi se napad na sajt portala Kossev, što samo pokazuje da ovakvi napadi nikako nisu slučajni i da su unapred dobro isplanirani. Pogotovo što su se IP adrese ovih napadača detektovane širom sveta.

 

NUNS zahteva od nadležnih organa da istraže ovaj slučaj kako bi se uhvatili i procesuirali krivci, a samim tim i sprečili budući ovakvi napadi na portal, kako bi javnost bila blagovremeno informisana o događajima sa Kosova.

 

NUNS, ujedno, poziva predstavnike Srpske liste sa Kosova i Metohije da prestanu da ignorišu portal Kossev jer je uloga novinara i novinarki u svakom društvu da izveštavaju o događajima koji su od javnog značaja i da svim novinarima treba da omoguće nesmetan rad.

 

Nosilac liste Srpske liste i poslanik u Skupštini Kosova Igor Simić, u momentu kada se nije znalo šta se tačno događa, odbio je da da izjavu za ovaj portal uz konstataciju da“ nije izabran da njima odgovara”. Tim više jer u toku “vanredne situacije” na Kosovu predstavnici Srpske liste nisu davali izjave za lokalne srpske medije, što je dodatno dovelo do konfuzije lokalnog stanovištva, koje nije znalo šta se tačno događa.

 

Portal KoSSev je, inače, isključen sa liste medija koji se obaveštavaju o aktivnostima i infromacijama lokalnih srpskih institucija.

The post NUNS: Otkriti ko obara sajt KoSSeva uvek kada dođe do krize u odnosima Beograd – Priština appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja