Koalicija za slobodu medija: REM je obesmislio svoje postojanje

Odluka REM-a iako očekivana je svakako zabrinjavajuća, s obzirom na priliku da Savet promeni kurs i pokaže barem deo odgovornosti u obavljanju zadataka iz svojih nadležnosti.

 

Razočaravajuće je to što je nivo propusta da se primeni zakon do te mere visok, da se čini da su Savet i REM gotovo obesmislili svoje postojanje, s obzirom na odluke koje donose i brojne propuste u postupanju.

 

Previd da se u obzir ne uzmu brojni prekršaji, odnosno opomene i kažnjavanja emitera kojima su ponovo dodeljene frekvencije govori ne samo o nedostatku kvaliteta i neznanju, već i jasnom uticaju drugih strana na njihove odluke.

 

Takođe, čini se da članovi Saveta ne razmišljaju o sopstvenoj odgovornosti za odluke u čijem donošenju učestvuju, pa s obzirom na njihove dalekosežne negativne posledice, u tom smislu bi trebalo razmisliti i o razmatranju individualne odgovornosti za ovakve postupke koju nosi članstvo u Savetu REM-a. Da veći paradoks bude, brojne nepravilnosti utvrdile su upravo stručne službe REM-a, a Savet je sve to jednostavno preskocio.

 

REM je samo prividno pokazao da postupa u skladu sa procedurama, a jasno je da je konkurs suštinski predstavljao neku vrstu obmane i pokušaja da se prikaže da se postupa otvorneo i po zakonu, a suštinski je pokazano da je u redu kršiti zakone i da za to možete da budete adekvatno nagrađeni.

 

Koaliciju za slobodu medija čine Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija (AOM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Poslovno udruženje Asocijacija lokalnih i nezavisnih medija „Lokal Pres“ i Slavko Ćuruvija Fondacija.

 

6. avgust 2022.

The post Koalicija za slobodu medija: REM je obesmislio svoje postojanje appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja