Nagradni konkurs za novinare – Izveštavanje o mentalnom zdravlju

Konkurs je namenjen svim novinarima i novinarkama koji/-e žive i rade na teritoriji Srbije i predstavlja značajan deo programa Festivala mentalnog zdravlja. Nagrada za etičko izveštavanje o mentalnom zdravlju ima za cilj da promoviše adekvatno, nesenzacionalističko i etičko izveštavanje kao i da podstakne unapređenje medijskog praćenja tema važnih za dobrobit i mentalno zdravlje stanovništva.

 

Radovi moraju biti objavljeni u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima od nacionalnog, regionalnog i lokalnog značaja, u periodu od 1. septembra 2021. godine do isteka konkursa 30. septembra 2022. Pravo učešća na konkursu imaju svi novinari i novinarke, koji/-e žive i rade na teritoriji Srbije.

 

Kako se prijaviti?

 

Na konkurs sa jednim radom se može prijaviti jedan autor/-ka ili grupa autora/-ki u 3 kategorije:

  1. Štampani/onlajn mediji
  2. TV prilog
  3. Radio prilog ili podcast

 

Autori/-ke se mogu prijaviti popunjavanjem elektronske forme koja se nalazi OVDE. Autori i autorke radova koji su objavljeni samo u štampanim medijima, mogu da pošalju skenirani rad u pdf formatu.

 

Novinarski radovi sa kojima se konkuriše moraju biti objavljeni u periodu od 01.09.2021. godine do datuma zaključenja konkursa.

 

Konkurs je otvoren od 1. do 30. septembra 2022. godine u ponoć.

 

Odluku o dodeli nagrade za etičko izveštavanje o mentalnom zdravlju će donositi stručni žiri, dok će posebnu nagradu za etičko izveštavanje o mentalnom zdravlju mladih dodeliti žiri sastavljen od strane mladih osoba koji su u svom radu ili životnom iskustvu bili usmereni ka zaštiti i promociji mentalnog zdravlja.

 

Nagrade su simboličnog karaktera i biće dodeljene na ceremoniji tokom 7. Festivala mentalnog zdravlja.

 

Za sva dodatna pitanja možete pisati na e-mail: festival.mentalnogzdravlja@gmail.com.

 

Konkurs je podržala Gradska uprava za zdravstvo Grada Novog Sada u okviru projekta „Svi zajedno za bolje mentalno zdravlje u Novom Sadu u 2022. godini“ i Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada u okviru projekta “OPENS u niskom startu”.

The post Nagradni konkurs za novinare – Izveštavanje o mentalnom zdravlju appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja