Snežana Čongradin dobitnica novinarske nagrade „Dušan Bogavac” za 2022.

Skoro dve decenije novinarka Snežana Čongradin hrabrim i etičkim angažmanom u svojim tekstovima i kolumnama iskazuje visok nivo profesionalizma i poštovanja novinarskog kodeksa. U društvu teško obolelom od ekstremnih politika, svaki čin normalnosti, civilizovanosti i profesionalnosti izložen je pretnjama, uvredama, internet nasilju, pa i životnoj ugroženosti. Sve to nije sprečilo niti uplašilo ovogodišnju dobitnicu nagrade „Dušan Bogavac“. Snežana Čongradin je svetao novinarski primer nepristajanja na manipulacije i relativizacije, i neodustupanja od elementarnih normi ljudskosti i građanske hrabrosti.

Ove godine u užem izboru za nagradu „Dušan Bogavac” bili su i novinarka Isidora Kovačevic (Podrinske, Šabac), novinar Slobodan Dukić (portal Pančevo Siti), redakcija NIN-a, redakcija TV emisije „24 minuta” i redakcija TV Dnevnika Nova S (eks Njuzmaks Adrija).

Žiri je odlučivao u sastavu: Dragana Pećo (KRIK), dobitnica nagrade za 2021. godinu, Jelena Zorić, dobitnica nagrade za 2020. godinu, Dragoljub Petrović, ispred redakcije Danasa, dobitnika nagrade za 2020. godinu, Željko Bodrožić (NUNS) i Filip Mladenović (Fondacija „Dušan Bogavac”).

Napomena: Član žirija ispred redakcije Danasa Draža Petrović, izuzeo je svoj glas u poslednjem krugu glasanja, zbog sukoba interesa.

Svečana dodele nagrade „Dušan Bogavac” biće održana u četvrtak, 27. oktobra 2022. godine, od 13 sati u beogradskom Medija centru (Terazije 3).

The post Snežana Čongradin dobitnica je novinarske nagrade za etiku i hrabrost „Dušan Bogavac” za 2022. godinu appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja