Rolling Innovation Fund raspisao grant

Iznos granta za pojedinačne grantove iznosi do 2.950,00 dolara, a za registrovana lica do 6.000,00 dolara. Rok za prijavu je 21. novembar 2022. do 17 časova.

 

Fond će podržati projekte i ideje zasnovane na korišćenju najnovijih tehnoloških i digitalnih rešenja i trendova relevantnih za medijsku zajednicu u regionu.

 

Prednost će imati ideje koje unapređuju medije tehnološkim inovacijama i lokalizovanim alatima, kao i projekte koji će pomoći u suočavanju sa izazovima sa kojima se suočavaju digitalni mediji širom regiona Zapadnog Balkana.

 

Fond pozdravlja nove ideje za podršku nezavisnim medijima, što bi moglo uključiti aktivnosti kao što je razvoj alata za obradu podataka otvorenog koda; aplikacije društvenih medija za angažovanje ranjivih grupa (ranjivih zajednica i grupa sa posebnim potrebama, kao što su žene, LGBTKIA zajednica, osobe sa invaliditetom, etničke i verske manjine i drugi); i nove tehnike za marketing i monetizaciju sadržaja digitalnih medija.

 

Rezultati projekata mogu uključivati razvoj alata ili mobilne aplikacije; kreiranje vebinara ili radionice; pokretanje podkasta ili kampanje zastupanja; ili bilo koji drugi rad jača medijsko okruženje u regionu Zapadnog Balkana.

 

USAID-ov BMAP Forvard će pozitivno gledati projekte koji pružaju tehnološka rešenja koja jačaju digitalne medije i prelazak na digitalne i virtuelne redakcije.

 

Ko je kvalifikovan?

 

Rolling Innovation Fund je otvoren za timove i pojedince sa sedištem u pet zemalja zapadnog Balkana BMAP Forvard (Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Severna Makedonija i Srbija), uključujući BMAP Forvard Kei Media Partners, druge nezavisne medijske organizacije, timove pojedinaca, slobodnjaci i profesionalci koji rade sa medijima kao što su novinari, urednici, predstavnici civilnog društva/NVO, IT programeri, dizajneri i umetnici željni inovativnih ideja.

 

Fond je dostupan pojedinačnim aplikantima (do 2.950,00 USD svaki) i registrovanim subjektima (do 6.000,00 USD svaki).

 

The post Rolling Innovation Fund raspisao grant appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja