NUNS održao obuku za novinare  i novinarke na temu upravljanja informacijama o zdravstvenim temama

Radionicu su vodili novinarka i menadžer u sistemu zdravstvene zaštite Jasmina Lazić i naučni novinar Slobodan Bubnjević. Specijalni gost radionice bio je epidemiolog Branislav Tiodorović.

 

 

Od početka pandemije COVID-19, došlo je do umnožavanja dezinformacija („infodemija“) u medijima i na (društvenim) mrežama sa ciljem stvaranja konfuzije, straha i oklevanja u odgovoru na COVID-19 i naporima za vakcinaciju.

 

Medijsko izveštavanje zasnovano na činjenicama i naučnim dokazima je važno za promenu ponašanja zajednica, što može imati samo pozitivan uticaj na njihovo zdravlje.

 

Ova obuka imala je za cilj da izgradi veštine upravljanja informacijama kod polaznika za dobijanje, tumačenje i razvijanje priča koje se odnose na javno zdravlje i COVID-19.

 

Tokom radionice razgovaralo se o tome kako doći do relevantnih informacija; istražiti ulogu društvenih medija u širenju dezinformacija; pomoći da razumete neke od mehanizama i izazova oko naučnih publikacija, kao i šta zdravstveni komunikatori mogu da urade za vas.

 

Na radionici je učestvovalo 15 novinara i novinarki koji su hteli da unaprede svoja znanja i veštine za kredibilno izveštavanje o zdravstvenim temama. Za sve polaznike obezbeđena je mentorska podrška za izradu medijskih priloga na teme iz zdravstva u narednih mesec dana, za šta će dobiti adekvatnu novčanu naknadu.

 

The post NUNS održao obuku za novinare  i novinarke na temu upravljanja informacijama o zdravstvenim temama appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja