Poziv za učešće na “Drinskoj letnjoj školi” 2023

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) u saradnji sa organizacijama forumZFD Srbija i Nezavisnim društvom novinara Vojvodine (NDNV) poziva mlade studente, novinare, aktiviste, umetnike od 18 do 30 godina iz Srbije da se prijave na obrazovni program “Drinska letnja škola” koja će se održati od 2. do 5. juna 2023. godine u Beogradu i Bajinoj Bašti.

 

„Ako nisi siguran da imaš dovoljno informacija o ratu u Bosni i Hercegovini i želiš da saznaš više, ali nemaš sa kim da razgovaraš o tome – onda je ovo program za tebe! Na obali reke Drine, koja se često navodi kao simbol podela, razgovaraćemo o činjenicama, pravu, pravdi, politici i miru“, navodi se u pozivu.

 

Kako se dodaje, “Drinska letnja škola” predstavlja četvorodnevni program koji ima za cilj da kroz niz interaktivnih predavanja, radionica, projekcija filmova i poseta učesnice/ke upozna sa činjenicama koje si tiču ratne prošlosti sa fokusom na najmasovnija kršenja ljudskih prava na području Bosne i Hercegovine u periodu od 1991. do 1995. godine.

 

Kroz četvorodnevni program “Drinske letnje škole” učesnice i učesnici imaće priliku da razgovaraju i saznaju više o političkom kontekstu devedesetih godina, pravnim kvalifikacijama zločina, deportacijama civila iz zaštićenih zona, seksualnom nasilju u ratu, medijskom izveštavanju tokom devedesetih godina, storytelling-u, kao i o mirovnim praksama. Učesnici i učesnice programa imaće priliku i da posete Memorijalni centar “Potočari – Srebrenica” u Bosni i Hercegovini.

 

Rok za prijave je 15. maj do 15h.

 

Program počinje uvodnim javnim predavanjem 2. juna u Beogradu, odakle se organizovanom prevozom putuje u Bajinu Baštu gde će se održati veći deo programa.

 

Izabrani učesnici organizovaće samostalno put do i od Beograda, a putni troškovi će im biti refundirani u celosti. Svi prijavljeni kandidati biće obavešteni o rezultatima procesa selekcije 19. maja do kraja dana.

Formular za prijavu: https://bit.ly/3oexfVh

The post Poziv za učešće na “Drinskoj letnjoj školi” 2023 appeared first on NUNS.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja