Otvaranje samostalne izložbe slika Mile Gvardiol u Raški 28. januara

MilaGvardiol Raskanajava0122a

Raška 27.01.2022. Samostalna izložba slika Mile Gvardiol pod nazivom „Quo vadis?“ biće otvorena u petak, 28. januara u 19:30 časova u galeriji Centra za kulturu “Gradac” u Raški.

Ovo je Milina 33. samostalna izložba slika velikih dimenzija rađenih u tehnici akril na platnu, a ključni motiv izložbe su stepenice.

MilaGvardiol stepenice0122

“U delima “Quo vadis” Mila nam nudi više mogućnosti: konstantno stremljenje ka višim nivoima, ciljevima i putevima, vraćanje na poznato i već viđeno ili pak nekretanje i ostajanje u sadašnjem vremenu. Ponekad je neminovno otići i korak unazad da bi se smelije zakoračilo u budućnost, “silazak” i stagniranje nisu nužno simboli degradacije i propadanja. Ukoliko instiktivno “pretrčite” Miline stepenice pogledom, nepogrešivo ćete znati koji je vaš put.” – navodi dr. Miona Marta Marković, akademski slikar i istoričar umetnosti

MilaGvardiol 0122a

Mila Gvardiol je vizuelna umetnica koja se bavi slikarstvom, digitalnom umetnošću i dizajnom. Rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na Odseku zidno slikarstvo. Doktorirala je 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu na Odseku za digitalnu umetnost.
Članica je ULUS-a od 2006. godine, a od 2011. i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultetu za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
Izlagala je na 33 samostalne i na preko 250 grupnih izložbi. Učesnica je medjunarodnih festival digitalne umetnosti i likovnih kolonija. Nekoliko puta je nagradjivana u domenu slikarstva a RTS je 2013. godine producirao dokumentarnu monografiju “GVARDIOL – Mila Gvardiol”.

Izložba slika Mile Gvardiol pod nazivom „Quo vadis?“ biće dostupna posetiocima Centra za kulturu “Gradac” u Raški od 28. januara do 11. februara 2022. godine.

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja