Za unapređenje zdravstvene zaštite u opštini Raška 18 miliona dinara

Raska Opstina

Raška 19.03.2022. Opština Raška će za unapređenje zdravstvene zaštite na svojoj teritoriji uložiti 18 miliona dinara tokom 2022. godine.

Za realizaciju projekta „Unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva“ Raška je dobila 8 miliona dinara u okviru Programa podrške nerazvijenim područjima, koji sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština, a još 10 miliona dinara biće izdvojeno iz lokalnog budžeta za realizovanje projektnih aktivnosti.

Svečana dodela ugovora upriličena je 14. marta u Nišu, a u ime opštine Raška ugovor je potpisao zamenik predsednika opštine Đođe Gogić.

Realizacijom projekta „Unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva“ značajno će biti podignut kvalitet zdravstvenih usluga u Domu zdravlja, a biće povećan i broj dostupnih dijagnostičkih procedura. Ginekološka i internistička služba dobiće savremene ultrazvučne aparate. Pored toga, novu opremu dobiće i laboratorija, kao i oftalmološka i stomatološka služba. Kako bi patronažna služba bila efikasnija, a usluge dostupne većem broju korisnika, planirana je nabavka ternskog vozila.

Kroz Program podrške nedovoljno razvijenim opštinama podržane su 42 loklne samouprave. Ukupan fond za realizaciju projekata je 320 miliona dinara. Ovo je drugi konkurs ovog tipa koji sprovodi Kabinet ministra za razvoj nedovoljno razvjenih područja, usmeren ka poboljšanju uslova života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.
izvor:raska.gov.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

reklama vertikalna

reklama manja