U Trsteniku održan sastanak o osnivanju Lokalnih akcionih grupa u Rasinskom okrugu

TS LAG19521ARRRO

Trstenik 20.05.2021. U Opštini Trstenik juče je održan kontstruktivni sastanak na temu osnivanja Lokalnih akcionih grupa u Rasinskom okrugu.

Sastanak na temu “Sagledavanje potreba i mogućnosti osnivanja LAG-ova ( Lokalnih akcionih grupa), povezivanje na regionalnom i međunarodnom nivou” održan je na inicijativu Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga, a uz podršku Grada Kruševca, pomoćnika za poljoprivredu Marka Kneževića. Sastanku su prisustvovali:Milena Turk, predsednica opštine Trstenik sa najbližim saradnicima.

Ispred Grada Kruševca prisutni su bli pomoćnik gradonačelnice za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Marko Knežević i Danijela Milosavljević šef službe za poljoprivredu Grada, a Agenciju za regionalni razvoj Rasinskog okruga su predstavljali direktor, Stefan Ribać i koordinator za međuopštinsku saradnju i projekte Sonja Jevremović.

Tokom sastanka prisutnima je predstavljen rad službe za poljoprivredu u gradu Kruševcu i planirane mere koje će unaprediti položaj nosioca poljoprivrednog i ruralnog razvoja grada Kruševca. Glavna tema sastanka je bilo predstavljanje dosadašnjih aktivnosti koje je postigla Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga u unapređenje znanja i potencijala predstavnika Rasisnkog okruga u domenu sagledavanja potreba i prednosti od formiranja LAG-ova, sagledavanje mogućnosti povezivanja sa primerima dobre prakse kako iz zemlje tako i iz EU. Konstatovano je da je model udruživanja kroz formiranje Lokalnih akcionih grupa i povezivanje dobar put za budući razvoj kroz realizaciju projekata.

Dogovoreni su naredni koraci vezani za temu sastanka koji će se realizovati u narednom mesecu. Ovakve aktivnosti su planirane sa predstavnicima svih opštine rasinskog okruga.

Prema nezvaničnim informacijama naredni sastank na temu osnivanja Lokalnih akcionih grupa u Rasinskom okrugu trebalo bi da se održi u Brusu 20. maja 2021. godine.
izvor i foto arrro.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja