Mladi biraju opštinu Trstenik za život i rad – potpisan ugovor za kupovinu kuće na selu

TS MilenaTurkMBS0821a

Trstenik 10.08.2021. Danas je potpisano prvih 14 trojnih ugovora o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama u prisustvu ministra za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milana Krkobabića.

Tom prilikom prisutnima se obratila Milena Turk, predsednica Opštine Trstenik:

TS MilenaTurk0821

“Poštovani ministre,

Uvažene kolege gradonačelnici i predsednici opština, uvaženi dobitnici sredstava,

Čast mi je što imam priliku da vas pozdravim i želim da izrazim zadovoljstvo jer je Trstenik opština koju su mladi odabrali da u njoj žive i rade.

Sredstva ministarstva namenjena kupovini kuća i okućnica su karika koja je nedostajala u našim naporima da oživimo naša sela, u konstantnim naporima da podignemo kvalitet života u seoskom području i motivišemo ljude da na selu ostanu i da se na selo vrate.

Opština Trstenik ulaže značajna sredstva u unapređenje saobraćajne i komunalne infrastrukture u selima, izdvaja značajne podsticaje u poljoprivredi, osiguranju useva i nabavci mehanizacije ali posebnu pažnju obraća i na natalitetnu politiku.

Najavljen je i model za unapređenje organizacije prevoza u seoskom području, što će takođe pomoći u prevazilaženju jednog po jednog problema i pomoći da sela ožive.

Uz rešenje stambenog pitanja, dajemo snažnu poršku ovim divnim, mladim i obrazovanim ljudima, koji su odabrali da ovde žive i podižu svoju decu.

Ovaj projekat je pokazatelj da smo svi na istom zadatku, da smo rešeni da konkretnim merama podstaknemo mlade da se osamostale, bave poljoprivredom i da ostvare olakšice koje omogućava Vlada Republike Srbije i koji su na raspolaganju u svakom gradu i opštini u Srbiji.

Sa željom da dodelimo još puno kuća, oživimo i razvijamo naša sela, koja su naše bogatstvo, čestitam svim dobitnicima sredstava i poručujem da i u budućnosti mogu da računaju na snažnu podršku opštine Trstenik ,jer nam je cilj da zadržimo mlade, obrazovane ljude i damo im razlog da u Trsteniku ostanu, da se u Trstenik vrate. Da mogu da rade i od svog poštenog rada izdržavaju svoje porodice.”

U narednom periodu očekuje se potpisivanje novih ugovora za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama na teritoriji opštine Trstenik.
izvor i foto: trstenik.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Bezbedna Zena

 

KondorAS akcija

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

DelikatesKOP 1

 

UZPescanikSOS

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

reklama vertikalna

reklama manja