Opština Trstenik uputila poziv za podnošenje predloga za dodelu nagrade i priznanja u 2021.

TS grb0721

Trstenik 10.09.2021. Odbor za nagrade i priznanja Skupštine opštine Trstenik na sednici održanoj 09.09.2021. godine raspisao je JAVNI POZIV za podnošenje predloga za dodelu nagrade i priznanja u 2021. godini, povodom 15. oktobra Dana opštine Trstenik

Utvrđuje se i upućuje Javni poziv za podnošenje predloga za dodelu nagrade i priznanja u 2021. godini, povodom 15. oktobra Dana opštine Trstenik, i to za:

  1. Oktobarsku nagradu opštine Trstenik;
  2. Zvanje Počasnog građanina opštine Trstenik;
  3. Diplomu Zaslužnog građanina opštine Trstenik;
  4. Diplomu Zaslužne organizacije opštine Trstenik, i
  5. Zahvalnicu opštine Trstenik.

Nagrada i priznanja dodeljuju se u skladu sa Odlukom o priznanjima i nagradi opštine Trstenik i to:

1. Oktobarska nagrada opštine Trstenik, za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu i u drugim oblastima privrednog i društvenog života.

Nagrada se može dodeliti licu koje je državljanin Republike Srbije, nastanjenom na teritoriji opštine Trstenik.

2. Zvanje Počasnog građanina opštine Trstenik, kao najviša lična počast i izraz posebnog poštovanja građanima koji uživaju veliki ugled u zemlji i svetu.

3. Diploma Zaslužnog građanina opštine Trstenik, građanima za učinjena humana dela, za dugogodišnji rad i ostvarenja u oblasti naučno-istraživačkog rada, zdravstva, prosvete, kulture, umetnosti, fizičke kulture, sporta, proizvodnog rada i drugim oblastima društvenog i javnog života, koji su od izuzetnog značaja i predstavljaju trajnu vrednost za opštinu Trstenik, a naročito imajući u vidu već dodeljena priznanja od strane profesionalnih i granskih udruženja.

4. Diploma Zaslužne organizacije opštine Trstenik, preduzećima, ustanovama, delovima preduzeća i ustanova, organizacijama ili mesnim zajednicama, za humana dela, dugogodišnji rad i izuzetne uspehe u privredi, nauci, zdravstvu, prosveti, kulturi, umetnosti, fizičkoj kulturi, sportu i drugim oblastima, kao i za druge uspehe kojima se doprinosi razvoju i afirmaciji opštine Trstenik, a naročito imajući u vidu već dodeljena priznanja od strane profesionalnih ili granskih udruženja.

5. Zahvalnica opštine Trstenik, građanima, preduzećima, ustanovama, organizacijama ili mesnim zajednicama za postignute primerene rezultate i uspehe u radu, učinjene podvige, humana dela, kao i za ispoljenu hrabrost i požrtvovanje u spasavanju života ljudi i materijalnih dobara.

Predloge za dodelu nagrade i priznanja mogu podneti: Preduzeća, Ustanove, Organizacije, Mesne zajednice, Društva, Stručna i druga udruženja i Građani.

Predlozi moraju biti sačinjeni u pisanoj formi i moraju biti obrazloženi.

Predlozi se dostavljaju od 10.09.2021. pa zaključno sa 24.09.2021. godine, do 15 časova, na pisarnici opštine Trstenik, kancelarija broj 6, sa naznakom „Za Odbor za nagrade i priznanja“.
izvor:trstenik.rs

Baneri

Kopaonik ONLINE

 

Nisi Sama - Pozovi SOS 066 006 606

 

FondacijaAlekKavcic

 

DelikatesKOP 1

 

Dental Ju Krusevac

 

Bezbedni Novinari

 

donirajte

 

nuns

 

srbi za srbe baner

 

Dunav bane 400x80 lat

 

KondorAS akcija

 

Fondacija Alek Kavcic

reklama vertikalna

reklama manja